20 Ağustos 2010 Cuma

BlackBerry Hakkında

Blackberry ilk defa 1997 yılında iki yönlü çalışan bir çağrı cihazı gibi düşünüldü. Sadece mesaj almayacak, aynı zamanda uzun mesajlar yazılabilecekti. Bu amaçla kanadalı Research In Motion (RIM) firması Q klavyeli ilk mobil cihazlardan birini tasarladı.
Günümüzde internet, klasik telefon, kamera, müzik çalar gibi pek özellik içeren yeni nesil Blackberry formuysa, ilk defa 2002 yılında ortaya çıktı. O zamana dek, sadece email alıp göndermek için kullanılabiliyordu.
Baş parmakları kullanarak yazmak için tasarlanmış klavyesi, mesaj okurken ve yazarken metinde kolayca gezinmeyi sağlayan tekerlek tuşu, uzun şarj süresi ve gönderilen mesajların tümüyle güvenli olması sayesinde kısa sürede popüler oldu.

Bu özellikleri sayesinde Blackberry yıllardır polis departmanlarından büyük şirketlere, hastanalerden hükümet yetkililerine kadar pek çok kurum tarafından yılladır kullanılmaktadır. Öyle ki tekerlek tuşunun çok fazla kullanımı neticesinde başparmak kireçlenmesi olabileceği doktorlar tarafından açıklandı ve medyada tartışıldı.

Referans: blackberrycep.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder